Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 

Vijesti

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Osiguranje vozila

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Osiguranje vozila

 

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Kompjuterski materijal

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Kompjuterski materijal

 

Plaće - kolovoz 2017


Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u BiH za kolovoz 2017. godine iznosila je 858 KM, što pokazuje nominalan rast za 0,6% u odnosu na prosinac 2016. godine.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za kolovoz 2017. godine u odnosu na kolovoz 2016. godine nominalno je viša za 1,8%.

Priopćenja o plaćama možete pogledati ovdje.


   

Dopuna plana nabavki Agencije za statistiku BiH za 2017. godinu

Dopuna plana nabavki Agencije za statistiku BiH za 2017. godinu

 

Konferencija TIS

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine sa statističkim institucijama regije (Srbija, Hrvatska, Crna Gora), Savez nevladinih organizacija Horizont 2024, Sarajevska berza vrijednosnih papira, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini i drugi partneri iz regije (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Turska) i EU, organiziraju Međunarodnu konferenciju o regionalnom tržištu, razvoju statistike i mogućnostima investiranja, koja će se održati od 06. – 08. novembra 2017. godine u Sarajevu.

Ovo je jedna od najznačajnijih konferencija u regiji koja podržava saradnju vladinih institucija, međunarodnih organizacija, poslovnog sektora, akademske zajednice i nevladinih organizacija sa namjerom stvaranja boljeg poslovnog okruženja, razvoja tržišta i konkurentnosti, kao i zajedničkog planiranja i realizacije regionalnih projekata. Konferencija afirmira mogućnosti regionalnog investiranja, promovira značaj statistike, informacionih tehnologija i razvoja u oblastima industrije, tržišta kapitala, rada, poljopivrede, energije i turizma.

Konferencija je organizovana u četiri panela: panel tržište, panel investicije, panel statistika i panel istraživanje i razvoj. Panele moderiraju i koordiniraju prestavnici organizacija iz Bosne i Hercegovine, Republike Turske, Republike Srbije, Republike Hrvatske, Republike Crne Gore i dr. Na konferenciji će prisustvovati prestavnici investicijskih fondova, privrednih i vanjskotrgovinskih komora, berzi, ambasada, institucija za investicije, unverziteta, međunarodnih organizacija, kompanija, kao i drugih vladinih i nevladinih organizacija.

Na konferenciji će biti predstavljeni odabrani projekti i istraživački radovi iz ekonomsko-socijalnih oblasti, kao i izložene mogućnosti zajedničkog učešća kompanija iz regije na međunarodnom tržištu.

Učesnici će imati i posebnu priliku da se upoznaju sa efikasnim načinima poslovanja, najnovijim poslovnim trendovima i načininima apliciranja za sredstva EU fondova.

Sve informacije o konferenciji i prijavi učešća možete pronaći na web portalu www.forumtis.net ili kontaktirati na tel.: + 387 33 217 391; mob.: + 387 61 011 198 i e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

   

Stranica 12 od 44