Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 

Vijesti

Nova web stranica Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine

Poštovani korisnici statističkih podataka i informacija Agencije za statistiku BiH,
Dobro došli na web stranicu Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.
Agencija za statistiku BiH je najznačajniji službeni izvor statističkih podataka i informacija u Bosni i Hercegovini. Vrijednosti Agencije za statistiku BiH, kao i cjelokupnog statističkog sustava u BiH razvijaju se u znaku sve većeg značaja službenih statističkih podataka, nužnih prije svega za podršku privrednim i socijalnim reformama u našoj zemlji. Na taj način povećavaju se zahtjevi i značaj korisnika naših proizvoda.  Naše želje i  ambicije u narednom razdoblju su - da u najvećoj mogućoj mjeri koristimo postupke kojima se dobivaju povratne informacije od korisnika, te na taj način testira upotrebljivost i najavljuju nove potrebe i prioriteti statistike pri zadovoljavanju potreba korisnika.
Zakon o statistici Bosne i Hercegovine, Statistički program BiH (srednjoročni) i Program rada (godišnji) predstavljaju temeljnu pravnu podlogu za djelovanje statističkog sustava u Bosni i Hercegovini. U svom radu potpuno smo neovisni i garantiramo neutralnost i stručnost, kao i zaštitu informacija koje prikupljamo od naših jedinica izvješća.

Tekstovi i dokumenta na web stranici Agencije za statistiku na raspolaganju su na jezicima konstitutivnih naroda u BiH, kao i na engleskom jeziku.

Nadamo se da ćete na ovim stranicama pronaći niz potrebnih podataka, te postati redoviti posjetitelj naše web stranice. Ako ne možete pronaći željene podatke ili informacije, molimo da nas kontaktirate i potražite pomoć.


S poštovanjem,

Zdenko Milinović
Ravnatelj

 

Primjena nove klasifikacije djelatnosti od 01.01.2011. godine.

Na temelju članka 6. i 9. Zakona o klasifikaciji djelatnosti u Bosni i Hercegovini (“Službeni glasnik BiH”, broj 76/06, 100/08 i 32/10) Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, je donijela Odluku o klasifikaciji djelatnosti BiH 2010, koja je objavljena u “Službenom glasniku BiH” broj 47/10 od  8. lipnja 2010. godine.

Sastavni dio ove Odluke čine:

a) Klasifikacija djelatnosti BiH 2010,
b) Klasifikacija djelatnosti BiH 2010 sa objašnjenjima,
c) Metodologija za statističku primjenu Klasifikacije djelatnosti BiH 2010.

Odluka je stupila na snagu danom objavljivanja u “Službenom glasniku BiH”, a primjenjivati će se od 1. siječnja 2011. godine.


Opširnije...

 

Konferencija „Aspekti siromaštva i socijalne uključenosti“

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, uz podršku Ureda za međunarodni razvoj Vlade Velike Britanije (DFID) organizira konferenciju „Aspekti siromaštva i socijalne uključenosti“, koja će se održati 6. srpnja 2010. godine u Sarajevu. Na konferenciji će biti razmatrano trenutno stanje podataka o siromaštvu i socijalnoj uključenosti za Bosnu i Hercegovinu i njihove buduće aktivnosti, uključujući proširenu „Anketu o potrošnji kućanstava“ (APD). Tijekom konferencije razmatrat će se potencijal proširene APD da bi se osigurali relevantni indikatori za korisnike podataka, kao i  potreba za uvođenjem održivog sustava za pripremu statistike o siromaštvu i uvjetima života.

   

Stranica 44 od 44