Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 

Vijesti

Promocija projekta ‘Regionalni forum za tržište, investicije i statistiku’

Promocija projekta ‘Regionalni forum za tržište, investicije i statistiku’

Jučer je u Sarajevu, u organizaciji predstavnika vladinih institucija, nevladinih organizacija, poslovnog sektora iz regije i međunarodnih institucija u BiH, promoviran projekt ”Regionalni forum za tržište, investicije i statistiku - TIS”.

Forum je otvorio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić koji je istakao zadovoljstvo činjenicom da se nastavlja raditi na unapređenju regionalne suradnje uz napomenu da sve zemlje iz regije zajedničkim nastupom mogu biti značajno konkurentnije na europskom i svjetskom tržištu. Mišljenja je kako sve zemlje pojedinačno predstavljaju male ekonomije, ali udruženim snagama u mogućnosti su ostvariti mnogo bolje rezultate.

Tijekom promocije predstavljene su i informacije o regionalnom tržištu, investicijama, statistici, regionalnim indikatorima, fondovima EU i druge teme od regionalnog značaja.

Forum TIS je regionalna neformalna mreža vladinih institucija, privrednih i nevladinih organizacija orijentiranih ka razvoju i promoviranju zajedničkog tržišta, regionalnih investicija i statistike, odnosno izgradnje prepoznatljive platforme svih zainteresiranih institucija iz zemalja regije i Europske unije, usmjerene na stavljanje u funkciju svih potencijala, neophodnih za razvoj regije. Cilj ovog projekta je analiza ekonomsko-socijalnog položaja država u regiji, kao i trendova tržišta kapitala, rada, roba i usluga, statističkih podataka, investicija i drugih regionalnih ekonomsko-socijalnih politika i pokazatelja. Forum započinje i organizira projekte regionalnog razvoja u oblastima: energetike, poljoprivrede, statistike, turizma, komunikacija, investicija, kao i druge projekte koji su od interesa za države regije i partnerske institucije.

Pokretač projekta je Savez za podršku ekonomskog i socijalnog razvoja „Horizont 2024“ s partnerima među kojima su Agencija za statistiku BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Republički zavod za statistiku Srbije, Vanjskotrgovinska komora BiH, Sarajevska berza-burza (SASE), Europski pokret Srbije, Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), Republički zavod za statistiku Republike Srpske, Agencija za državnu službu BiH, Općina Centar Sarajevo i Centar za podršku demokracije i ekonomskog razvoja.

 

Odluka o izboru najuspješnijeg ponuđača

Odluka o izboru najuspješnijeg ponuđača - Materijal za čišćenje

 

Wages - February 2017


In February 2017, the average monthly paid off net earnings per person in employment in legal entities in BiH amounted to 838 KM, which represented the nominal decrease of 1,8% as compared to December 2016.

In comparison to February 2016 the average monthly paid off net earnings for the February 2017 was nominally by 1,1% higher.

Press on salaries can be found here.

   

Objavljeni zvanični rezultati Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH iz 2013. godine


OBJAVLJENI ZVANIČNI REZULTATI POPISA STANOVNIŠTVA, DOMAĆINSTAVA I STANOVA U BiH IZ 2013. GODINEAgencija za statistiku BiH je, u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine,  Zakonom o statistici BiH i Jedinstvenim programom obrade podataka popisa, koji je u potpunosti usklađen sa preporukama Međunarodne monitoring misije i međunarodnim standardima za popise, objavila zvanične rezultate popisa iz 2013. godine, sa detaljnim podacima, do nivoa naselja, za svaku od oblasti za koju su se prikupljali podaci na popisnicama P1 i P2.


Korisnici statističkih podataka i građani BiH podatke o demografskim, obrazovnim i ekonomskim karakteristikama stanovništva, etničkoj/nacionalnoj i vjerskoj opredijeljenosti stanovništva i jeziku, domaćinstvima i porodicama i njihovim karakteristikama, stambenim zgradama, stanovima i uslovima stanovanja, te migracijama, mogu naći na zvaničnoj web stranici popisa  www.popis.gov.ba i na stranici Agencije za statistiku BiH www.bhas.ba u excel formatu.

 

Odluka o izboru ponuđača - Web hosting

Odluka o izboru ponuđača - Web hosting

   

Page 15 of 42