Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 

Vijesti

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Osiguranje vozila

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Osiguranje vozila

 

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Kompjuterski materijal

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Kompjuterski materijal

 

Wages - August 2017


In August 2017, the average monthly paid off net earnings per person in employment in legal entities in BiH amounted to 858 KM, which represented the nominal increase of 0,6% as compared to December 2016.

In comparison to August  2016 the average monthly paid off net earnings for the August 2017 was nominally by 1,8% higher.

Press on salaries can be found here.

   

Dopuna plana nabavki Agencije za statistiku BiH za 2017. godinu

Dopuna plana nabavki Agencije za statistiku BiH za 2017. godinu

 

Konferencija TIS

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine sa statističkim institucijama regije (Srbija, Hrvatska, Crna Gora), Savez nevladinih organizacija Horizont 2024, Sarajevska berza vrijednosnih papira, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini i drugi partneri iz regije (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Turska) i EU, organiziraju Međunarodnu konferenciju o regionalnom tržištu, razvoju statistike i mogućnostima investiranja, koja će se održati od 06. – 08. novembra 2017. godine u Sarajevu.

Ovo je jedna od najznačajnijih konferencija u regiji koja podržava saradnju vladinih institucija, međunarodnih organizacija, poslovnog sektora, akademske zajednice i nevladinih organizacija sa namjerom stvaranja boljeg poslovnog okruženja, razvoja tržišta i konkurentnosti, kao i zajedničkog planiranja i realizacije regionalnih projekata. Konferencija afirmira mogućnosti regionalnog investiranja, promovira značaj statistike, informacionih tehnologija i razvoja u oblastima industrije, tržišta kapitala, rada, poljopivrede, energije i turizma.

Konferencija je organizovana u četiri panela: panel tržište, panel investicije, panel statistika i panel istraživanje i razvoj. Panele moderiraju i koordiniraju prestavnici organizacija iz Bosne i Hercegovine, Republike Turske, Republike Srbije, Republike Hrvatske, Republike Crne Gore i dr. Na konferenciji će prisustvovati prestavnici investicijskih fondova, privrednih i vanjskotrgovinskih komora, berzi, ambasada, institucija za investicije, unverziteta, međunarodnih organizacija, kompanija, kao i drugih vladinih i nevladinih organizacija.

Na konferenciji će biti predstavljeni odabrani projekti i istraživački radovi iz ekonomsko-socijalnih oblasti, kao i izložene mogućnosti zajedničkog učešća kompanija iz regije na međunarodnom tržištu.

Učesnici će imati i posebnu priliku da se upoznaju sa efikasnim načinima poslovanja, najnovijim poslovnim trendovima i načininima apliciranja za sredstva EU fondova.

Sve informacije o konferenciji i prijavi učešća možete pronaći na web portalu www.forumtis.net ili kontaktirati na tel.: + 387 33 217 391; mob.: + 387 61 011 198 i e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

   

Page 12 of 44