Agencija za statistiku BiH
     

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 

Vijesti

Plate - oktobar 2013

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama BiH za oktobar 2013. iznosila je 833 KM, što pokazuje nominalni rast za 0,3% u odnosu na decembar 2012. godine.

 

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama BiH za oktobar 2013. godine iznosila je 1.302 KM, što pokazuje nominalni ras za 0,2% u odnosu na decembar 2012. godine.

 

Saopštenja o plaćama možete pogledati ovdje.

 

PRELIMINARNI REZULTATI

PRELIMINARNI REZULTATI PO NASELJENIM MJESTIMA ZA BRČKO DISTRIKT BOSNE I HERCEGOVINE

PRELIMINARNI REZULTATI PO NASELJIMA U OPĆINAMA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

PRELIMINARNI REZULTATI PO NASELJIMA U OPĆINAMA U REPUBLICI SRPSKOJ

 

Wages - September 2013

The average monthly net salary per employee in BiH for September 2013th amounted to 826 KM, which represents a nominal decrease of 0.6% compared to December 2012th year.

The average monthly gross wage per employee in BiH for September 2013th amounted to 1,290 KM, which represents a nominal decrease of 0.7% compared to December 2012th year.

Press on salaries can be found here.

   

OBAVJEST - Za kandidate koji su se prijavili na Javni poziv za prijem osoblja za rad u središnje mjesto unosa i obrade podataka

OBAVIJEST

Sve kandidati koji su se prijavili na Javni poziv za prijem osoblja za rad u središnje  mjestu za unos i obradu podataka,  a  koji šalju upite putem e - maila ili  telefonskim putem, Agenciji za statistiku BiH, obaviještavamo da je radno mjesto ISTOČNO SARAJEVO.

Napomena: Dnevni list „Nezavisne novine“ su na svom portalu svojom greškom objavili da je mjesto rada Sarajevo i Banjaluka.

 

Wages - August 2013

In Jun 2013, the average monthly gross earning per person in employment in legal entities in the BiH amounted to 1.293 KM.

In Jun 2013, the average monthly paid off net earning per person in paid employment in legal entities in the BiH amounted to 828 KM.

Press releases on wages are here.

   

Page 36 of 40