Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 

Vijesti

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača- Putničko motorno vozilo

Odluka o izboru najuspješnijeg ponuđača - Putničko motorno vozilo

 

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Kancelarijski materijal

Odluka o izboru najuspješnijeg ponuđača - Kancelarijski materijal

 

Plaće - mart 2017


Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u BiH za mart 2017. godine iznosila je 854 KM, što pokazuje nominalan rast za 0,2% u odnosu na decembar 2016. godine.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za mart 2017. godine u odnosu na mart 2016. godine nominalno je viša za 1,4%.

Saopštenja o plaćama možete pogledati ovdje.

   

Odluka o izboru najuspješnijeg ponuđača- Hotelski i konferencijski smještaj

Odluka o izboru najuspješnijeg ponuđača - Hotelski i konferencijski smještaj za potrebe Agencije za statistiku BiH

 

Promocija projekta ‘Regionalni forum za tržište, investicije i statistiku’

Promocija projekta ‘Regionalni forum za tržište, investicije i statistiku’

Jučer je u Sarajevu, u organizaciji predstavnika vladinih institucija, nevladinih organizacija, poslovnog sektora iz regije i međunarodnih institucija u BiH, promoviran projekt ”Regionalni forum za tržište, investicije i statistiku - TIS”.

Forum je otvorio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić koji je istakao zadovoljstvo činjenicom da se nastavlja raditi na unapređenju regionalne suradnje uz napomenu da sve zemlje iz regije zajedničkim nastupom mogu biti značajno konkurentnije na europskom i svjetskom tržištu. Mišljenja je kako sve zemlje pojedinačno predstavljaju male ekonomije, ali udruženim snagama u mogućnosti su ostvariti mnogo bolje rezultate.

Tijekom promocije predstavljene su i informacije o regionalnom tržištu, investicijama, statistici, regionalnim indikatorima, fondovima EU i druge teme od regionalnog značaja.

Forum TIS je regionalna neformalna mreža vladinih institucija, privrednih i nevladinih organizacija orijentiranih ka razvoju i promoviranju zajedničkog tržišta, regionalnih investicija i statistike, odnosno izgradnje prepoznatljive platforme svih zainteresiranih institucija iz zemalja regije i Europske unije, usmjerene na stavljanje u funkciju svih potencijala, neophodnih za razvoj regije. Cilj ovog projekta je analiza ekonomsko-socijalnog položaja država u regiji, kao i trendova tržišta kapitala, rada, roba i usluga, statističkih podataka, investicija i drugih regionalnih ekonomsko-socijalnih politika i pokazatelja. Forum započinje i organizira projekte regionalnog razvoja u oblastima: energetike, poljoprivrede, statistike, turizma, komunikacija, investicija, kao i druge projekte koji su od interesa za države regije i partnerske institucije.

Pokretač projekta je Savez za podršku ekonomskog i socijalnog razvoja „Horizont 2024“ s partnerima među kojima su Agencija za statistiku BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Republički zavod za statistiku Srbije, Vanjskotrgovinska komora BiH, Sarajevska berza-burza (SASE), Europski pokret Srbije, Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), Republički zavod za statistiku Republike Srpske, Agencija za državnu službu BiH, Općina Centar Sarajevo i Centar za podršku demokracije i ekonomskog razvoja.

   

Stranica 16 od 44