Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 

Vijesti

Odluka o pokretanju postupka nabavke - Hotelski smještaj u zemlji

Odluka o pokretanju postupka nabavke - Hotelski smještaj u zemlji

 

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Internet i Intranet veza

Odluka o izboru najuspješijeg ponuđača - Internet i Intranet veza

 

Plaće - januar 2018


Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u BiH za januar 2018. godine iznosila je 870 KM, što pokazuje nominalan rast za 0,8% u odnosu na decembar 2017. godine.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za januar 2018. godine u odnosu na januar prošle godine nominalno je viša za 2,7%.

Saopštenja o plaćama možete pogledati ovdje.

   

Počeo novi EU Twinning projekat: Podrška reformi statističkog sistema u BiH

Sarajevo, 16.02.2018.Danas je u Sarajevu zvanično otvoren EU Twinning projekat u BiH pod nazivom „Podrška reformi statističkog sistema u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Evropska unija u iznosu od 1,5 miliona eura iz Instrumenta predpristupne pomoći (IPA 2015). Projekt će implementirati statističke institucije u BiH (Agencija za statistiku BiH, entitetski zavodi za statistiku i Centralna Banka BiH) uz pomoć statistike Danske.

 

Ovaj Projekat je od velikog značaja za jačanje statističkog sistema u Bosni i Hercegovini kroz poboljšanje i razvijanje institucionalnih kapaciteta, posebno u područjima nacionalnih računa, poslovnih statistika, platnog bilansa i statistike međunarodne investicijske pozicije.

 

Prezentaciji novog EU Twinning projekta u BiH „Podrška reformi statističkog sistema u Bosni i Hercegovini“ prisustvovali su šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik Europske unije u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark, direktor Agencije za statistiku BiH i voditelj Twinning  projekta u ime Bosne i Hercegovine, zemlje korisnice Velimir Jukić, viceguvernerka Centralne banke BiH Ernadina Bajrović, direktor Federalnog zavoda za statistiku FBiH Emir Kremić, direktorica Republičkog zavoda za statistiku RS Radmila Čičković, danski konzul u BiH Mirza Durmišević, te predstavnice statistike Danske, voditeljica Twinning projekta u ime Danske, zemlje partnera Charlotte Juul Hansen i rezidentna savjetnica Twinning projekta Katja Møller Hjelvang.

 

Plaće - decembar 2017


Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u BiH za decembar 2017. godine iznosila je 862 KM, što pokazuje nominalan rast za 0,6% u odnosu na novembar 2017. godine. 

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za decembar 2017. godine u odnosu na decembar prošle godine nominalno je viša za 1,1%.

Saopštenja o plaćama možete pogledati ovdje.

   

Stranica 7 od 42