Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 

Vijesti

BRUTO DOMAĆI PROIZVOD – I KVARTAL 2014. GODINE, PRELIMINARNI PODACI

Agencija za statistiku BiH (BHAS), u ovom saopštenju objavljuje preliminarne podatke za Bruto domaći proizvod I kvartal 2014. godine.


Saopštenje možete pogledati ovdje.

 

NAUKA, TEHNOLOGIJA I INOVACIJE


Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine po prvi puta objavljuje podatke statistike patenata u Bosni i Hercegovini. Saopštenje je rezultat obrade podataka preuzetih od Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine.


Institutu za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine u 2013. godini podnešene su 73 patentne prijave, od čega su 63 prijave domaćih prijavitelja i 10 prijava stranih prijavitelja.
Međunarodna klasifikacija patenata omogućuje identifikaciju tehnološke baze patenata i sektor u kojem je njegova primjena najvjerovatnija.

Saopštenje možete pogledati ovdje.

 

Plaće - maj 2014

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama BiH za maj 2014. iznosila je 830 KM, što pokazuje nominalni pad za 0,9% u odnosu na decembar 2013. godine.

 

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za maj 2014. u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je niža za 0,2%.


Saopštenja o plaćama možete pogledati ovdje.

   

NAUKA, TEHNOLOGIJA I INOVACIJE

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine po prvi put objavljuje podatke o inovativnim aktivnostima preduzeća u Bosni i Hercegovini, u periodu 2010-2012.
Ovim istraživanjem dobijeni su podaci o inovativnim aktivnostima preduzeća, koje obuhvataju inovacije proizvoda ( fizičkog proizvoda ili usluge), kao i inovacije procesa i inovacije u organizaciji i marketingu.

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine po prvi put objavljuje podatke o inovativnim aktivnostima preduzeća u Bosni i Hercegovini, u periodu 2010-2012. Ovim istraživanjem dobijeni su podaci o inovativnim aktivnostima preduzeća, koje obuhvataju inovacije proizvoda ( fizičkog proizvoda ili usluge), kao i inovacije procesa i inovacije u organizaciji i marketingu.


Saopštenje možete pogledati ovdje.

 

Plaće - april 2014

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u
pravnim osobama BiH za april 2014. iznosila je 832 KM, što
pokazuje nominalni pad za 0,7% u odnosu na decembar 2013.
godine.
Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za april 2014. u
odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je viša za 0,9%.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama BiH za april 2014. iznosila je 832 KM, što pokazuje nominalni pad za 0,7% u odnosu na decembar 2013. godine. 


Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za april 2014. u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je viša za 0,9%. 


Saopštenja o plaćama možete pogledati ovdje.


   

Stranica 36 od 43